✓ 1.500 m2 møbelhus

✓ Personlig levering


11 danskere indretter deres hjem: Mit favoritsted i boligen er…

Et hjem skulle gerne være et rart og hyggeligt sted at være. Et sted du glæder dig til at vende tilbage til, efter hverdagens strabadser, og et sted der danner rammen om det liv du ønsker.

Men hvad er et hyggeligt hjem? Og hvilket sted i boligen er der, vi helst vil være? Der, hvor vi har det bedst?

Vi har spurgt en række danske indrettere omkring deres hjem, hvorfor de bor hvor de bor – samt hvilket sted i boligen, der er noget særligt for dem.

Anette Haugaard

Beskæftigelse: Selvstændig indretnings- og boligstylist
Hjemmeside: www.byhaugaard.dk

Hvor bor du?

Jeg bor i Hedensted i eget hus, med min mand og vores to børn. Vi har boet her i snart 14 år.

Hvorfor bor du, hvor du bor?

Det startede med, at jeg fik en læreplads i Vejle, (jeg boede på det tidspunkt i Århus) og der mødte jeg min mand. Han ville ikke flytte langt væk fra Vejle, så vi kiggede på forskellige huse i området. Men det var faktisk dyrere at bo i et gammelt hus frem for at bygge et helt nyt. Så vi begyndte at kigge på grunde i stedet for. Her var en skøn grund i Hedensted, med udsigt ud over marker og skov. Den købte vi og i 2004 byggede vi huset. Det var ikke så stort, men et godt begynderhus.

Vi ville gerne have børn, og derfor var det vigtigt, især for mig, at de kunne vokse op hvor der var en have, natur og en by hvor de selv kunne cykle rundt til legekammeraterne. Skolen er tæt på og der er alle de handlemuligheder der er brug for. Vi bor tæt på motorvejen, hvilket er en fordel med mit job, hvor jeg kører rundt i store dele af Jylland og på Fyn. Dog blev der ca. 2 1⁄2 år efter vi havde bygget, udstykket til nye grunde lige overfor. Så udsigten forsvandt desværre. Men vi kan godt lide at bo her, og valgte derfor at bygge til 5 år senere.

Hvad er dit favoritsted i boligen?

Jeg har flere steder der er mit favoritsted.

Jeg elsker at sidde i vores lænestol for enden af alrummet, med lysindfald bag ved stolen. Bare sidde og betragte de andre i rummet. Rummet er husets hjerte, og bliver brugt til de fleste aktiviteter af hele familien. Ellers at sidde ved vores brændeovn og kigge på stjernerne igennem vores ovenlysvindue.

Det sidste sted er vores tilbyggede stue, som vi har lavet som en skrå vinkel på huset for at få mest muligt lys ind. Stuen er sekskantet og der kommer lys ind fra fire sider. Ikke så nem at indrette, men et fantastisk rum med masser af lys og højt til loftet.

Anita Wodstrup Madsen

Beskæftigelse: Selvstændig indretningskonsulent
Hjemmeside: boligstil.dk

Hvor bor du?

Jeg bor med min kæreste, hans to døtre og min datter i en lejet lejlighed i Aalborg Vestby

Hvorfor bor du, hvor du bor?

Min kæreste boede i lejligheden, da vi mødte hinanden for fem år siden. På det tidspunkt var det en andelslejlighed, men hele ejendommen blev solgt – og vi valgte at blive boende som lejere. Lejligheden er placeret perfekt i forhold til vores brug af byen og vores arbejdsliv samt min datters skole. Herfra kan vi gå til caféer, musiksteder og træning. En anden årsag til at vi bor netop her, er at vi vil have luft i budgettet til at have vores sommerhus ved Vesterhavet.

Hvad er dit favoritsted i boligen?

Køkkenet elsker jeg, for her er der plads til at være kreativ. Det er det sted i lejligheden, vi laver mest sammen. Vi elsker at lave mad og eksperimentere. Det er et kreativt værksted for os…

Carsten Peter Michaelsen

Beskæftigelse: Indretningsarkitekt i INTERIØR GRUPPEN A/S

Hvor bor du?

Jeg og min kæreste bor i Snekkersten med direkte udsigt til Øresund samt skov og mulighed for at trave ture i baghaven.

Hvorfor bor du, hvor du bor?

Fordi vi fik mulighed for at erhverve en bolig i 1 række til Øresunds bølger og lys. Vi kunne med det samme se mulighederne i det enkle hus fra 70erne, så vi kunne få den åbne planløsning vi ønskede. Her er en lille nem have, samt en stor lukket gårdhave som begge er nemme at holde og giver mulighed for et skønt udeliv, specielt om sommeren.

Hvad er dit favoritsted i boligen?

Vores favoritsted er vores stue i stueplan og vores soveværelse på 1 sal - begge med fuld udsigt til Øresund og det fantastiske lys der er, næsten uanset vejret.

Vi føler os meget privilegeret over at få vand og natur direkte ind i huset. På kolde dage nyder vi at tænde op i den åbne pejs i køkkenet.

Heidi Winther

Beskæftigelse: Boligstylist
Hjemmeside: www.hjerterum.life

Hvor bor du?

Jeg bor i en andelsbolig i Vadum sammen med mine 2 piger, som jeg har fornøjelsen af hver anden uge.

Hvorfor bor du, hvor du bor?

Jeg skulle skilles for 1 1/2 år siden. Her stod jeg så, i en mindre by i Nordjylland, og skulle finde mig en anden bolig. Heldigvis kom denne lille andel til salg, og 4 dage senere var den min.

Vi bor i et lille, lukket område med 11 andelsboliger. Der er tale om mindre rødstensrækkehuse med store, grønne fællesområder, som bliver holdt af en havemand. Det er da lækkert! Jeg har kun min hæk, jeg selv skal klippe 2 gange om året.

Min have på 40 m2 fik jeg flisebelagt sidste forår. Her gør jeg det hyggeligt med krukker, borde, stole, grill, solseng mm. Så ren nydelse, når solen skinner, og jeg kan lukke havedøren op.

Hvad er dit favoritsted i boligen?

Min stue er ikke stor, da min datter skulle have værelse i nogle af den oprindelige stuens m2. Men her er ren hygge. Nye, mindre møbler, da alt fra det gamle hus var for stort til andelen. Alt valgt med omhu, så der er plads til os alle, uden at det føles klemt. Jeg nyder min stue. Den er skabt af mig, så den oser af mig!

Så selv om det kan være svært, så er det ikke umuligt at flytte fra stort til småt. Det kræver bare nogle gode indretningsideer. Og det skal være praktisk og funktionelt, samtidig med at det skal være hyggeligt at leve i.

Juila Cathrine This

Beskæftigelse: Sygeplejerske, Interiør og rejseblogger og autodidakt boligstylist

Hvor bor du?

Jeg bor sammen med min kæreste på Nørrebro ved Søerne i København.

Hvorfor bor du, hvor du bor?

Jeg har altid elsket Nørrebro, da jeg er vokset op på tværs af kontinenter og derfor føler mig hjemme blandt den brogede skare af etniciteter, som bydelen byder på - og så har bydelen bare et kreativt og skævt "je ne sais quoi", som gør den charmerende, livlig og hyggelig at færdes i.

Vores lejlighed er et gammelt tørreloft i en meget gammel bygning, hvor alt er skævt, hvilket er dødcharmerende. Jeg kunne vitterligt aldrig finde på at flytte ind i et nybyggeri – det passer slet ind i mit univers. Og så elsker jeg området med cafélivet i Ravnsborggade og Blågårdsgade, "Luften" omkring søerne, alle træerne på Assistens Kirkegården og mylderet i Elmegade og alle de omkringliggende små gader, der alle er i rivende udvikling med små lokale specialforretninger.

Hvad er dit favoritsted i boligen?

Vores stue er klart mit yndlingsrum, især efter vi væltede en væg sidste år og fik installeret fire store døre i jern og glas, der giver et kig ind til kontoret og spisestuen. Lysindfaldet har ændret sig markant og har skabt en hel ny fornemmelse af rummet. Kombineret med et råt betongulv, som vi også fik lavet sidste år, har lejligheden fået det Newyorker "loft look", som vi hele tiden har følt var retningen for lejligheden i de 9 år vi har boet her.

Laura Scheuer Trøstrup

Beskæftigelse: Indretningsdesigner
Hjemmeside: thesweetspot.dk

Hvor bor du?

Vi bor i et nybygget byhus på Islands Brygge, i det byggeri der kaldes Byhusene. Husene er tegnet af tegnestuen Vandkunsten, og byggeriet er Svanemærket og netop præmieret af Københavns Kommune.

Hvorfor bor du, hvor du bor?

Kvarteret er perfekt, når man har børn og jeg elsker vores hus der er den perfekte blanding af hygge og rene linjer. Det er et smalt, højt hus i forskudte plan med et skønt lysindfald, beliggende på en bilfri gade med et væld af unger og en helt stille tagterrasse på toppen. Islands Brygge er trygt og rolig, tæt på byen og havnen. Vi bor tæt på den nye stand, som om sommeren giver en helt særlig sommerhusstemning.

Hvad er dit favoritsted i boligen?

Vores stue/køkken er hjertet i huset og derfra alting udgår. De to rum ligger forskudt med en halv etage og er forbundet med et åbent hul. Det giver perfekte muligheder for at være sammen hver for sig. Indretningsmæssigt er køkkenet lyst med aktive/kølige farver, blødt op med detaljer i træ. Stuen er mere huleagtig med en mørk grøn væg, masser af tekstiler på møblerne og en stor væg med kunst og grafik samlet gennem årene.

Laura Scheuer Trøstrup

Beskæftigelse: Salgs- og marketingsassistent i en IT-virksomhed
Hjemmeside: livingonabudget.dk
´

Hvor bor du?

I en lille by 10 km udenfor Skanderborg

Hvorfor bor du, hvor du bor?

Jeg har altid drømt om at bo på landet. Muligheden bød sig, da vi efter 5 år i København endelig vendte hjem til Jylland igen - gravide og med den overbevisning at vores søn skulle vokse op på landet, som vi begge to selv er.

Det var fuldstændig tilfældigt at vi landede her. Vi startede faktisk med at leje et rækkehus i Hørning (Aarhus). Men vi fandt hurtigt vores hus og måtte bare eje det.

Min kæreste, Morten, er opvokset ikke langt herfra og det betyder meget at svigerfamilie er tæt på. Og ikke mindst at min egen familie kun er 35 min. væk i bil.

Hvad er dit favoritsted i boligen?

Inde i boligen er det lige nu nok vores nyindrettede stue. Men grunden til at vi købte huset, var den fantastiske placering ud til en stor eng. Med de fantastiske store gamle træer. Jeg elsker den her lille plet på jorden. Her er jeg hjemme. Selvom jeg kun har kendt til stedet i 2 år ☺.

Maiken Maria Vibede

Beskæftigelse: Boligstylist
Hjemmeside: novadomus.dk

Hvor bor du?

Jeg bor med min kæreste og vores fælles 4 børn vores 315 kvm store hus i Strib.

Hvorfor bor du, hvor du bor?

Fantastisk område, tæt og vand og strand, uden at der er langt til motorvejen. Vi bor på en blind stikvej for enden af en blind vej og vejen har et fantastisk naboskab, så ungerne kan frit lege på vejen, på naturområdet bag huset og i vores store have. I huset er der plads til alle plus gæster uden at støjniveauet bliver for højt, og vi elsker at samles på en af terrasserne i solen eller foran brændeovnen om vinteren.

Hvad er dit favoritsted i boligen?

Jeg har mange favoritsteder i huset; vores store tagterrasse, vores store stue på første sal, hvor lyset vælter ind og hvor der er plads til familiehygge eller fordybelse og endelig vores pejsestue med brændeovn og en kæmpe sofa, hvor hele familien kan samles.

Michelle-Marie Bruun Baadsgaard

Beskæftigelse: Højskolelærer på Vrå Højskole og DIY-blogger
Hjemmeside: www.flair-blog.dk

Hvor bor du?

Jeg bor sammen med min veninde i en 3-værelses lejlighed på 89 kvm. midt i Aalborg.

Hvorfor bor du, hvor du bor?

Jeg elsker at have byen lige uden for min dør, og i Aalborg er du aldrig langt fra natur eller kulturelle oplevelser.

Byen er smuk og fuld af muligheder. Desuden er det nemt at komme til og fra arbejde med toget. Da jeg så lejligheden første gang, forelskede jeg mig i den med det samme. Her er højt til loftet med stuk, store rum og små sjove detaljer. For ikke så længe siden blev alle vinduer i lejligheden skiftet, og det har gjort lejligheden endnu smukkere.

Planen var oprindeligt, at jeg skulle bo alene i lejligheden, men med et ekstra værelse, var det svært ikke at hjælpe venner/veninder i bolignød. Så jeg har efterhånden haft 3 venner/veninder boende på skift de sidste 3,5 år.

Hvad er dit favoritsted i boligen?

Der er mange dejlige steder i lejligheden, men det bedste og mest personlige er mit værelse. Jeg deler lejligheden med en veninde, og da hun flyttede ind for knap 1 år siden, måtte jeg flytte lidt rundt i lejligheden. Derfor flyttede jeg også ind i lejlighedens mindste værelse, som stadig er ca. 14 kvm.

Jeg har bl.a. malet den ene væg i en mørk petroleumsblå, bygget et væghængt tøjstativ og tilføjet en masse planter. Jeg synes, pladsen i dette rum er udnyttet fornuftigt, og der er stadig plads til at rulle yogamåtten ud.

Mille Emilie Vilmar

Beskæftigelse: Boligstylist & blogger
Hjemmeside: www.sonomaseven.dk
Instagram: @sonoma_seven

Hvor bor du?

Jeg bor i en stor ejerlejlighed med min mand og vores datter i Kbh K. Vi bor lige midt i det hele, med udsigt over byens tage og med både Torvehallerne, Nørreport og Botanisk Have som nabo.

Hvorfor bor du, hvor du bor?

Jeg elsker byen og har boet i København siden jeg flyttede hjemmefra. Først på Østerbro og de seneste 6 år i indre by. Jeg elsker at her altid sker noget, at alting er tæt på.

Lejligheden har den perfekte størrelse for vores familie, med en rigtig god ruminddeling. Vi har store gode vinduer der giver godt med lys, men holder støjen ude. Vi bor tæt på Torvehallerne, offentlig transport, indkøbsmuligheder, caféliv, seværdigheder og grønne parker.

Jeg elsker at jeg nemt og hurtigt kan komme fra A til B på enten cykel, gåben eller med metro/s-tog eller bus. På ti minutter jeg være på Vesterbro eller Østerbro til et glas vin med veninderne.

Hvad er dit favoritsted i boligen?

Jeg elsker vores spisestue. Her har vi et stort betonbord placeret i midten af rummet, som lægger base for mange gode stunder. Her sidder jeg og arbejder, det er her vi tegner og leger med modellervoks med vores datter og det er her vi holder hyggelige middage for venner og familie. Det er samlingspunktet i vores hjem!

Nanna Brinker

Beskæftigelse: Kommunikationskonsulent og medejer af børnewebshoppen Avaville
Hjemmeside: brinklercph.com
Instagram: @brinklercph

Hvor bor du?

I Brønshøj sammen med min kæreste Martin, vores to børn på 2 år og 2 måneder og vores hund Albert.

Hvorfor bor du, hvor du bor?

Fordi her er grønt, børnevenligt og til at få et hus og have uden at betale en formue. Vi faldt pladask for 50’er villaen, der havde nogle fine, gamle detaljer, og vi kunne renovere den efter vores smag.

Hvad er dit favoritsted i boligen?

Vores store køkken/alrum, hvor vi tilbringer mest tid, fordi børnene f.eks. kan lege i stuerne, mens vi laver mad.